Już są: najbardziej pożądani pracodawcy 2017 roku!

Opublikowany

Jak co roku opublikowaliśmy wyniki badania Pracodawca Roku® 2017. Studenci wskazują w nim firmy, w których chcieliby pracować, odpowiadają również na pytania o oczekiwania, obawy i swoje przygotowanie do wejścia na rynek pracy.

Pierwsze miejsce, niezmiennie od czterech już lat zajęła fimra Google. Kolejne natomiast: Deloitte, EY, Jerónimo Martins, PZU, PwC, PKO Bank Polski, ING Bank Śląski, Lidl. Do TOP10 awansował w tym roku również Mc Donald’s, który wzrósł w rankingu o 12 pozycji. Gratulujemy wszystkim wyróżnionym!
Prezentacja wyników raportu podczas Gali Wręczenia Nagród w Pałacu Lubomirskich w Warszawie

Jako kluczowe czynniki decydujące o wskazaniu powyższych firm jako top pracodawców na polskim rynku studenci wskazali: aktywność na rynku, popularność, wysokość zarobków, zgodność branży z ich zainteresowaniami, styl i atmosferę pracy, możliwość zdobycia międzynarodowego doświadczenia oraz opinię znajomych. Informacje
o firmach młodzi czerpią głównie z internetu
: stron internetowych i mediów społecznościowych, ale także mediów tradycyjnych, targów pracy oraz portali rekrutacyjnych.
Google: I miejsce w raporcie Pracodawca Roku® 2017

Deloitte: II miejsce w raporcie Pracodawca Roku® 2017

EY: III miejsce w raporcie Pracodawca Roku® 2017

Respondenci badania to 3000 studentów III roku studiów licencjackich, a także IV i V roku studiów magisterskich kierunków ekonomiczno-biznesowych ponad 30 największych uczelni w 12 miastach w Polsce.
Badanie Pracodawca Roku® jest niezależnym badaniem ankietowym przeprowadzanym przez AIESEC Polska od 26 lat. Jego celem  jest analiza perspektyw środowiska studenckiego na rynek pracy. Staramy się poznać opinie i oczekiwania wobec pracy zawodowej tej grupy. Unikalną cechą projektu jest niezależność. Osoby odpowiedzialne za przeprowadzenie ankiety nie są powiązane z żadną firmą, natomiast ankietowani studenci nie otrzymują sugestii instytucji, które mogliby umieścić jako ich propozycję najlepszego pracodawcy. Więcej informacji oraz raport dostępne na stronie: www.aiesec.pl/pracodawcaroku

Majówkowe zniżki na wakacyjne wyjazdy!

Absolutnie nie zgadzamy się na koniec majówki - w AIESEC świętujemy najbardziej wiosenny miesiąc roku do 31 maja!